Friday, October 5, 2007

Takoyaki... erkk Kueh Cara??

Hihiks..

Ahad lepas kuar cari groceries ngan Shahril sbb nak wat Nasi Ayam utk berbuka puasa. Pastu Shahril teringat2 lak nak makan kueh cara manis.. yummy... dap nyer... Azfa pun cakap,

"Sayang, I leh wat kueh cara tp kena ada acuan yg sama cam acuan bahulu tu".

"Ye ker sayang leh wat?".

"I tau.. I penah tgk mak I wat dulu masa kitorang duk kat Arab."

"Abis kalo nak wat kena suruh mak poskan acuan die laa kan"

"A.ah"

Sambil mata tgk2 kat acuan Takoyaki kat kedai tu. Pastu Shahril kata,

"Haa.. acauan takoyaki ni tkleh pakai ke?"

"Bley jugak nak try. Tp mahal gak kan"

"Takpe.. asalkan jadi.. beli jer"

"Betul ke nak beli ni sayang?"

"Betul laa.. sayang buat ptg karang utk berbuka yer"

"Okie I wat. Jom bayar"

Hihiks.. pastu balik rumah, Azfa pun wat laa kueh cara ni.. hihiks. cuma takde pandan colouring laa. Tp untuk rasa pandan tu Azfa pakai santan perisa pandan tu. so.. masyukk jee.. hihiks. Shahril pun suke sgt!

Esoknye buat lagi kueh cara manis dan berlauk.

Betul2 selling fast!! (walaupun makan berdua jer :D)



beneath the heart,
Azfa

10 comments:

iryani said...

ChePa & Acat,

Selamat HAri Raya!

p/s = chepa bukak bisnes kueh cara arr kat sane tu!!

:: azfa * shahril :: said...

thanks yani!! bley2.. org jual takoyaki.. aku bukak gerai kueh cara! hihiks

Selamat Hari Raya utk Yani jugak!!

++ hainey ++ said...

wah wah wahh besttnyerr...tulabaru jugak belajar buat kuih cara ni ngn sis-in-law ku...rupenyeerr simple n best jugak kuih ni ;)

psst: chepaa...apa kabarmu disanaa??? ;p

ayda said...

why does this time the entry seem to be from a third party?

baju raya yume dah ada blom?yume pun nak beraya

:: azfa * shahril :: said...

hihiks.. haini!! windu padamu!! aku sudah terrer masak kt sini! kuikuikui best men masak2 nih!!

:: azfa * shahril :: said...

humm baju raye yume? nanti nak pi cari laa kt tosu outlet! hihik

azreen said...

inovatif lagik kreatip ehehe :D.. chepa bila nk wat open haus? ehehe.. hari tu aku tunggu ko dtg berbuka bersama.. baru nk belanja :p

:: azfa * shahril :: said...

hihik.. tunggu aku ke zeghin! hihiks.. aler.. nxt time yah! kt sini tk sure nak wat open haus ke tk. tunggu acat announce ler! kuikuikui

khai said...

azfa, kalau buat open haus jgn lupa jemput kita ye? InsyaAllah blh dtg. BTW tadi saya hantar email ke address azfa lak (che_pa@yah....) Kalau tak dapat gak, give up lah. Skrg ni lagi susah nak kenal org dekat dari org jauh. Plan masak apa raya nanti?

:: azfa * shahril :: said...

ade2 dpt email dr en khai. thanks. tk sure lagi wat ke tak open house sbb bln ni bz sket.